Haalarit ovat asuste, josta teekkarin tunnistaa. Haalareita käytetään monissa tilaisuuksissa, joissa liikutaan julkisilla paikoilla teekkareina. Jokaisella killalla on omanvärisensä haalarit. Ne ovat toisin sanoen teekkarin univormu. Haalarit on luotu kovaan käyttöön ja etenkin wapun tienoilla ne ovat lähes välttämätön varuste jokaiselle teekkarille ja phuksille. Haalareiden parissa on muutenkin hauska puuhastella vapaa-aikana, esimerkiksi ompelemalla niihin muiden kanssa vaihdeltuja merkkejä tai haalareiden osia. Haalarit luovat yhteenkuuluvuutta ja herättävät huomiota. Muista kuitenkin, että haalareissa edustat kaikkia teekkareita ja teekkariutta, joten käytöksesi tulee myös olla sen mukaista.

Automaatio- ja systeemitekniikan opiskelijoilla on violetit haalarit, joissa on musta hiha. Kun AS-ohjelmaa perustettiin tietotekniikan alle, ensimmäiset aASit hankkivat Tietokillan mustiin haalareihin violetit hihat erottuakseen omana joukkonaan. Seuraavana vuonna, kun aASit perustivat oman kiltansa, päätettiin ottaa killalle violetit haalarit mustalla hihalla muistoksi juuristamme Tietokillassa.

Muista, että haalareita ei saa pestä! Jokainen tahra ja naarmu kertoo kokemuksista.

Uudet phuksit saavat AS:n kauniin violetit haalarit Haalarigaalassa, joka järjestetään syyskuun lopulla.

Tilaaminen

Vuosimallin 2019 haalareita voi tilata Ekana päivänä (ma 2.9.). Lisätilaukset tulevat kalliiksi, joten jos aiot tilata, se kannattaa tehdä heti!

Tilaus on sitova.

Haalareiden arvo on noin 60e, mutta kilta tukee phuksien haalaritilauksia siten, että phukseille ensimmäiset haalarit maksavat noin 20e. Maksat haalarit sitten, kun saat ne. Muista hankkia hieno vyö itse.

Mouh!

Jos havaitset haalareissa jotain vikaa tai valitettavaa, niin ilmoitathan asiasta heti. Valmistusvirheistä johtuvat viat korjataan kyllä. Kaikki osat, kuten napit ja vetoketju, eivät välttämättä kestä kovaa menoa, mutta ne on sangen helppo korjailla itse. Kysy vinkkejä vanhemmilta killisteiltä.