Fuksien kannattaa katsoa myös Fukseille -sivut.

Automaatio- ja systeemitekniikka

Kiinnostaako, miten teollisuuden robottikäsivarret ja automaatiojärjestelmät toimivat? Haluatko päästä koodaamaan lähelle “rautaa”? Automaatio- ja systeemitekniikan pääaineessa pureudutaan mm. näihin aiheisiin, mutta automaatiota alkaa löytyä jo kaikesta itseohjautuvista autoista led-valaisimiin. Opintojen loppuvaiheessa onkin mahdollista erikoistua automaatio-ohjelmistojen, tehdasautomaation sekä robotiikan lisäksi myös ns. älykkäisiin tuotteisiin tai vaikka yhdistellä alueita oman kiinnostuksen mukaan.

Informaatioteknologia

Verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja esineiden internet on kaikkien huulilla. IT-pääaineessa pääset tutustumaan, mitä trendikkäiden termien takana oikeasti tapahtuu! Saat kattavan pohjan tietoverkkojen tekniikasta, langattomasta tiedonsiirrosta, signaalin käsittelystä ja ohjelmoinnista. Opintojen loppuvaiheessa valittavanasi on useita suuntauksia perinteisemmistä tietoliikennesovellutuksista koneoppimiseen sekä signaalin, puheen ja kielen prosessoinnitiin.

Sivuaineet

Sivuaineen voit valita minkä tahansa Aalto-yliopiston alaisen korkeakoulun sivuainetarjonnasta. Suurin osa kandidaattivaiheen kohteista on vapaasti valittavissa, mutta huomaa joissakin tapauksissa vaadittu sivuainehaku, joka järjestetään keväisin ja syksyisin. Tarkempaa tietoa sivuaineista löydät tuoreimmasta sivuaineoppaasta.

Linkkejä